Привет! От няколко месеца непрекъснато доливам антифриз. Писна ми вече. Реших, че е радиатора, защото от него подлизваше малко...смених го-проблема продължи. Сипвам до максимума...карам на парно примерно 3 километра на ръчка и водата вече е под минимума...отварям, доливам до МАКС, 3- до 5 км максимум... и пак пада под минимума...даже ако продължа да я карам и вода в разширителния съд, не остава. От никъде другаде не тече! Проверявал съм, в купето вода не тече, от маркучите също...нивото на маслото също не се покачва, пяна по капачката няма...маслото не е разредено...наистина ми писна и ще ви помоля за помощ. Къде да търся проблема?! Благодаря! Колата е от подписа!
Известие
Collapse
No announcement yet.
изЧЕЗва ми водата...
Collapse
X
-
Я виж да не тече от радиаторчето дето е в купето и е за парното......
Навираш се и гледаш в краката на пасажера и шофера......дори ако се ориентираш добре може да бръкнеш в центъра на колата има нещо като долна кора където ако има теч ще е мокро......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Има една течна! добавка за сълзящи радиатори на лики моли, струва около 10лв и върши много добра работа :
Мен лично ме спаси на път. Вече половин година нямам "странични" ефекти.
п.с. Не сипвай всичко. Аз сипах половината тубичка
п.с.2 А иначе проблема е там, където ти е казал Ферариста - радиаторчето на парното в купето. Кофти е разположено и при евентуална смяна мисля, че се сваля таблото (неприятно и скъпо като труд в сервизите).Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 18:00.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Дано да радиаторчето вътре в купето,виж дали не е мокра стелката,иначе може да е гарнитура на главата,вади ти водата през аспуха,забелелижи дали върви много трябва да има разлика мойта бягаше много,и сутрин като запалиш нормално ли палиш без проблем.Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Бро то ако го духа през аспуха,значи като и даде мъгел ще прави бяла димна завеса отзад с толкова антифриз колкото казва колегата ,че изчезва за няколко километра... то си е парогенераторEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
...тва не тече,а шурти....и щом е сухо ,както казва колегата,най-вероятно някоя скоба не си върши работата........запали колата и я остави на място,така ще разбереш от къде изтича......156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеБро то ако го духа през аспуха,значи като и даде мъгел ще прави бяла димна завеса отзад с толкова антифриз колкото казва колегата ,че изчезва за няколко километра... то си е парогенератор
От Бургас до Слънчев Бряг е 34 километра нормално каране от макс отиваше на минимума малко под него карал съм 90, 100 километра в часLast edited by etrovskii; d.m.y г., 18:25.Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Някоя тапа по двигателя да не е изгнила и да сълзи като завърти помпата.Имал съм такъв случай с предната кола, на място мокреше около тапата, като запаля сълзеше ама докато го открия зор видях.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщениеи на мен ми е така. като долея до макс и после пада под минимума и за това не доливам и си стои само така под минимума156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
Comment